Pečený losos

Suroviny

  • 1 plátek lososa/675g/

  • 2 l vody

  • 2 lžíce soli

  • 170g zelených fazolí,středně velké na proužky nakrájené mrkve

  • 2 velké cibule

  • 3 nadrobno nakrájené celerové natě

  • 1 velká červená paprika

  • 3 lžíce másla

  • 1/4lžičky mleté papriky

  • sůl a pepř

Postup

Předehřejeme si troubu na 200°C.Aby jsme z lososa odstranili kůže,položíme plátek stranou s kůží směrem dolů s ocasem směřujícím proti nám.Rybu uchopíme za ocas.Francouzský nůž,umístíme mezi maso a kůži.Ocas lososa táhneme proti sobě a lehkým pohybem kůži stáhneme.Pohmatem najdeme zbývající kostičky a odstraníme je například kleštičkami či pinzetkou.

Plátek masa nakrájíme na 4 kousky.Vezmeme si hlubší pánev,nalijeme do ní trochu vody a osolíme,přivedeme k varu.Z fazolek odstraníme stopky,velké fazole překrájíme.Do pánve přidáme mrkev,celer,papriku,cibuli,fazolky a podusíme cca 3 minutky.Podušenou zeleninu opláchneme studenou vodou a scedíme.Dále zeleninu vložíme do skleněného zapékacího pekáčku,položíme na ní osušeného lososa,poklademe plátky másla,osolíme,opepříme a posypeme mletou paprikou.Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme cca 10-12 minut ve spodní části trouby.

Upečeného lososa podáváme s čerstvou zeleninou,nebo s rýží.

4 porce.

Komentáře uzavrěny.