Losos ve smetanové omáčce s medem

Suroviny:

  • Filé z lososa s kůží
  • smetana na vaření
  • máslo
  • citron
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • sojová omáčka
  • menší cibulka

Recept:

Omytého lososa pokapeme citronem a osolíme.Máslem vymažeme menší pekáček a lososa do něj vložíme,kůží dolů(aby se nám při pečení netrhal).Pečeme asi tak 15-20 minut.Mezi tím si na pánvy osmažíme malou cibulku na drobno nakrájenou.Po zesklovatění přilijeme tak 100ml smetany,zakápneme sladkou sojovou omáčkou a přidáme lžičku medu.Vše dohromady provaříme dokud omáčka nezhoustne.

Upečeného lososa přelitého hotovou omáčkou servírujeme s opečenými bramborami a plátkem citronu.

One Response to “Losos ve smetanové omáčce s medem”

  1. bill Says:

    .

    ñýíêñ çà èíôó….