Losos v bílém Ryzlingu

Suroviny

  • 1 losos
  • 100ml bílého ryzlingu
  • bílý mletý pepř
  • sůl
  • hrst čerstvých bylinek(nasekaných)
  • 100g šlehačky
  • 50g smetany
  • 40g másla
  • 1 lžička estragonu

Postup

Lososa pořádně omyjeme a osušíme.Poté ho nasolíme zevnitř i zvenku a polejeme troškou vína a necháme uležet cca 15 min v ledničce.Po uležení lososa opepříme a vložíme do zapékací mísy,přidáme nasekané bylinky smíchané dle vlastní chuti a zalijeme zbytkem vína.Přiklopené vložíme do vyhřáté trouby na 15-20 min.Meztím než se losos upeče si našleháme šlehačku do tuha.

Upečeného lososa vyjmeme,vypečenou štávu procedíme a vmícháme do ní smetanu a estragon. Omáčku provaříme bez přiklopení cca 2-3 min,občas promícháme.Teď do omáčky zašleháme na malé kostičky nakrájené máslo a pomaloučku vmícháme ušlehanou šlehačku.Hotovou omáčku můžeme dle vlastní chuti dochutit solí a pepřem.Lososa polévaného touto omáčkou,servírujeme s rýží,nebo opečenými bramborami.

2 Responses to “Losos v bílém Ryzlingu”

  1. doug Says:

    clique@tardiness.derogatory” rel=”nofollow”>.…

    ñïñ!…

  2. floyd Says:

    lithium@speculating.squealed” rel=”nofollow”>.…

    áëàãîäàðñòâóþ….

Zanechat komentář

Nejprve je nutné se přihlásit .