Losos na smetaně

Suroviny:

  • 2 filé z lososa
  • máslo
  • citron
  • smetana
  • pórek
  • pertžel
  • hl.mouka
  • sůl a pepř

Omytý pórek a petrželku nasekáme na drobno.Omyté a osušené filé z lososa posolíme a pokapeme citronem.
Na pánvi rozpustíme máslo a lososa opečeme z obou stran.Po opečení lososa vyjmeme na talířek.Na tu samou pánev přidáme ještě tak lžíci másla a lehce na něm osmažíme pórek.Přidáme nasekanou petrželku a celé to zakapeme citronem.Nakonec přilijeme smetanu na vaření a provaříme,dokud omáčka nezhoustne,popř. osolíme,nebo opepříme.

Do hotové omáčky vrátíme lososa a prohřejeme.
Podle chuti podáváme s různě upravenými bramborami a nebo rýží.

Zanechat komentář

Nejprve je nutné se přihlásit .