Losos s brusinkovou omáčkou

Suroviny:

  • 2 filátka z lososa
  • citronová šťáva
  • sušené brusinky(pytlíček)
  • 2 polévkové lžíce zavařených brusinek
  • 1 smetana na vaření
  • olivový olej
  • máslo

Postup:

Omytá a osušená filátka(s kůží) pokapeme citrónem a trochu posolíme.Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.Mezi tím připravená filátka(kůží dolu) osmažíme(zatáhneme)na pánvi na olivovém oleji a poté vložíme do malého,máslem vymazaného pekáčku.Na filata položíme ještě plátky másla posypeme sušenýma brusinkama a dáme do toruby péct cca 5-10 minut.Po upečení by se měl losos rozpadat a měl by být pěkně růžový.Peče se s kůží,aby držel pěkně v celku.
Než se nám losos upeče,tak si připravíme jednoduchou omáčku.Do pánve,kde jsme osmahli lososa přidáme smetanu a provaříme.Až smetana zhoustne,přidáme 2 polévkové lžíce zavařených brusinek a mícháme.Povaříme cca 2 minutky.Omáčka díky brusinkám dostane barvu a sladko-trpkou chuť.
Upečeného lososa přendáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.
Podáváme s bramborami,nebo rýží.

Komentáře uzavrěny.