Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi

Suroviny:

  • 2 filátka z čerstvého lososa
  • 1dcl smetany
  • 1dcl bílého vína
  • máslo
  • olivový olej
  • mandle spařené loupané
  • čerstvá šťáva z velkého pomeranče

Omytá a osušená filátka z lososa pokapeme citronovou šťávou,ososlíme a osmahneme zprudka na olivovém oleji.Lososa vyjmeme z pánvičky a přendáme do máslem vymazaného pekáčku.Po chvilce zalijeme pomerančovou šťávou a bílým vínem,krátce cca 5 minut v troubě podusíme.Přidáme šlehačku a ještě tak 1 minutku pečeme.

Hotového lososa posypeme spařenými mandlemi a zalijeme šťávou z pekáčku.Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme dle své chuti.

3 komentáře to “Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi”

  1. Martin Says:

    .

    good!…

  2. Neil Says:

    .

    ñïàñèáî!!…

  3. wendell Says:

    .

    áëàãîäàðþ!…